Nghiên cứu nâng cao chất lượng rượu cổ truyền và giảm thiểu chất độc hại gây ra do tạp chất trong rượu
Nhân
dân ta đã sử dụng phương pháp lên men truyền thống để sản xuất nhiều
loại rượu từ gạo, sắn và khoai lang từ lâu đời. Nghiên cứu này nhằm đánh
giá một số phương pháp đó và tìm biện pháp cải thiện chất lượng của
rượu sản xuất từ khoai lang và giảm thiểu chất độc hại doc aldehydes
methanol, ester…gây ra bằng việc lựa chọn bánh men truyền thống,...
Tóm tắt tiếng Việt: Nhân
dân ta đã sử dụng phương pháp lên men truyền thống để sản xuất nhiều
loại rượu từ gạo, sắn và khoai lang từ lâu đời. Nghiên cứu này nhằm đánh
giá một số phương pháp đó và tìm biện pháp cải thiện chất lượng của
rượu sản xuất từ khoai lang và giảm thiểu chất độc hại doc aldehydes
methanol, ester…gây ra bằng việc lựa chọn bánh men truyền thống, điều
kiện lên men, thời gian tăng trữ rượu giảm tạp chất..
English summary: Many
kinds of rice, cassava and sweet potatoes spirits produced by
traditional fermentation methods have been carried out for a long time
in Vietnam. This study aimed to evaluate
some traditional methods and find the way to improve the quality of
sweet potatoes spirits and reduce the harmful by – products such as
Aldehydes, Methanol, Esters, etc. by choosing the best traditional yeast
cakes, fermentation conditions and duration of maturation of distilled
sprits following the Vietnamese standards for spirit with higher content
of alcohol.
English summary: Many
kinds of rice, cassava and sweet potatoes spirits produced by
traditional fermentation methods have been carried out for a long time
in Vietnam. This study aimed to evaluate
some traditional methods and find the way to improve the quality of
sweet potatoes spirits and reduce the harmful by – products such as
Aldehydes, Methanol, Esters, etc. by choosing the best traditional yeast
cakes, fermentation conditions and duration of maturation of distilled
sprits following the Vietnamese standards for spirit with higher content
of alcohol.